logo

Tel  2840 8970

RÅDGIVNING

Gode råd til køber

Gode råd til køber

Mere viden når du skal købe andelsbolig i Aarhus

Her får du forklaringen på, hvorfor indskud og boligydelser kan være vidt forskellige.

Nogle andelsboliger har et indskud på kr. 300.000 og en boligydelse på 7.000 og andre har et indskud på kr. 900.000 og en boligydelse på 4.500.

Grunden er, at jo højere et indskud er, jo mindre lån har andelsboligforeningen. Mindre lån = mindre boligydelse. Og omvendt, mindre indskud, større lån i andelsboligforeningen. Større lån = højere boligydelse.

Har du sparret mange penge op, er du fri for, at låne og kan købe en andelsbolig med et stort indskud og en lille boligydelse. Omvendt har du ikke så mange penge på kistebunden, så køb en andelsbolig med lille indskud og en større boligydelse.

Årsagen til disse forskelle i indskud og boligydelse er, at ældre andelsboligforeninger har betalt mere af på deres lån og derfor er boligydelsen mindre pr. måned.

I andelsboligforeninger af nyere dato, vil der være større lån = større boligydelse pr. måned. På den måde kan du som køber vælge den andelsbolig, der passer bedst til din økonomi.

Få mere at vide ring til Anette 2840 8970

Få mere at vide mail til Anette

 

Gode råd til sælger

Gode råd til sælger

Når du skal sælge din andelsbolig i Aarhus

Inden du sælger din andelsbolig, så find følgende frem:Vedtægter, sidste regnskab, budget og generalforsamlingsreferat.

Den person, som du vælger, skal sælge din andel, skal være fortroligt med vedtægterne og regnskabet, så han/hun kan fortælle det hele til køber, således salget går godt. Gennemgå regnskab og budget med den som, skal sælge din andel, så ved du med sikkerhed, at vedkommende er fortrolig med tallene. Disse tal, skal nemlig gives videre til køberen af din andel.

Det vigtigt, at du finder en andelsbolig ejendomsmægler, der er fortrolig og har et indgående kendskab til andelsboliger. Der findes forskellige typer andele og det er ikke alle ejendomsmæglere, der er ekspert i alle typer andele og det kan betyde, at en køber ikke får de korrekte svar. Find også ud af, hvor mange andele ejendomsmæglere sælger pr. måned og hvor mange han/hun har solgt af den type, som du ejer. Der er stor forskel på, at sælge en ejerlejlighed og en andelsbolig. Der er flere regler som ejendomsmægleren skal have kendskab til ved salg af en andelsbolig, plus hun/han skal være godt inde i, hvordan et regnskab læses og forstås, så han/hun kan overbringe den viden til køber.

Få mere at vide ring til Anette 2840 8970

Få mere at vide mail til Anette